Εργαστήριο Μαρμαρογλυπτικής | Εκκλησιαστικά Είδη
25
page-template-default,page,page-id-25,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Εκκλησιαστικά Είδη

Όταν αναφερόμαστε σε εκκλησιαστικά έργα ο νους μας πρέπει να πηγαίνει σε ότι έχει σχέση με την εκκλησιαστική μας παράδοση από τον 3ο μ. Χ. αιώνα μέχρι σήμερα.

Στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του Αντωνίου Βαλάκα έχουν φιλοτεχνηθεί μεγάλες δημιουργίες όπως παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά, και νεοβυζαντινά τέμπλα μερικά από τις οποία εκτίθενται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πεντέλης Αττικής, στην Ιερά Μονή  Αγίου Ραφαήλ Κορωπίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πύργου Τήνου και στην Ιερά Μονή Οδηγήτριας Τιθορέας Βοιωτίας,

Αντικείμενο του εργαστηρίου μας αποτελούν επίσης τα περίτεχνα και εξαίρετα προσκυνητάρια, σύμβολα της λαϊκής μας τέχνης και παράδοσης. Δημιουργήματα του καλλιτέχνη δεσπόζουν, στο κτίριο των Μ.Α.Τ. Ιλισίων στην Αθήνα.

Στα εκκλησιαστικά έργα επίσης συμπεριλαμβάνονται τα μαρμάρινα εικονοστάσια, οι δεσποτικοί θρόνοι, οι άμβωνες, οι κολυμβήθρες και τα μνημεία καθώς δεν λείπουν οι ανάγλυφες εκκλησιαστικές εικόνες με απεικονίσεις Αγίων και τα εκκλησιαστικά σύμβολα κάθε είδους όπως οι δικέφαλοι αετοί, οι σταυροί, οι μίτρες και άλλα.