Εργαστήριο Μαρμαρογλυπτικής | Ο Καλλιτέχνης
133
page-template-default,page,page-id-133,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Ο Καλλιτέχνης

Ο Αντώνιος Βαλάκας γεννήθηκε το 1956 στον Πύργο της Τήνου, ένα χωριό με μακραίωνη καλλιτεχνική παράδοση στο χώρο του μαρμάρου. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια και ανέπτυξε την έμφυτη ικανότητά του στις Καλές Τέχνες ώστε να εξελιχθεί σ’έναν γνήσιο καλλιτέχνη με αστείρευτη εμπειρία.

Σε πολύ μικρή ηλικία, 16 ετών μόνο, διδάχθηκε τη μαρμαρογλυπτική τέχνη σε φημισμένα εργαστήρια της Τήνου και συνέχισε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα σε επίσης πασίγνωστα εργαστήρια των Αθηνών, πλάι σε εμπειρότατους  δεξιοτέχνες του είδους. Μέχρι σήμερα, η καριέρα του μετρά σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας και δημιουργίας.
Στο εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής που διατηρεί από το 1992 στο Μαρούσι Αττικής (έναντι Ολυμπιακού Σταδίου) μπορεί να συναντήσει κανείς, έργα νεοκλασικά, κλασικά, μπαρόκ, αλλά και μοντέρνα μοτίβα που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Στις κύριες δραστηριότητες του εργαστηρίου περιλαμβάνονται καλλιτεχνικές επενδύσεις τζακιών, εκκλησιαστικά έργα, διακοσμητικά ένθετα τοίχου ή δαπέδων, μαρμάρινες κρήνες, καθρέφτες, πάγκους κουζίνας, λαβομάνα μπάνιου, καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία στο μάρμαρο ή την πέτρα. Το υλικό που χρησιμοποιεί κατά κόρον είναι λευκό μάρμαρο Διονύσου ή Καλιφόρνιας καθώς και γρανίτες παντός τύπου.

“Χρειάζεται να νιώθει κανείς αγάπη και πάθος για να ασχοληθεί με κάτι που απαιτεί τόσο μεγάλο μόχθο. Την αγάπη αυτή για τη δουλειά μου, εκφράζω μέσα από τα έργα μου. Δεν πρόκειται για ένα κοινό σμίλεμα της πέτρας ή του μαρμάρου αλλά για την έκφραση της ψυχής μου. Το ταλέντο του καλλιτέχνη, δίνει στο μάρμαρο πνοή, αυτό κάνει τα έργα, εμάς των γνήσιων καλλιτεχνών, να ξεχωρίζουν από τα τυποποιημένα, άκομψα και με ημερομηνία λήξης δημιουργήματα της σύγχρονης μηχανής.”

Αντώνιος Νικ. Βαλάκας