Εργαστήριο Μαρμαρογλυπτικής | Sportlife
128
page-template-default,page,page-id-128,page-child,parent-pageid-320,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Sportlife

‘Ενα βήμα μπροστά η Υ. ΜΕ. Τ.

Στην είσοδο της ΔΑΕ Αττικής, εδώ και λίγες μέρες έχει κάνει την εμφάνισή του ένα εικονοστάσι…Όμοιό του, σπάνια συναντά κανείς, τόσο για την εξωτερική του εμφάνιση (!), όσο και για την λεπτότητα – ακρίβεια με την οποία κατασκευάστηκε. Εμπνευστής ο διοικητής της Υ.ΜΕ.Τ. αστυνομικός διευθυντής Λεωνίδας Πολύδωρας, αλλά και οι αστυνομικοί- εργαζόμενοι στην ανωτέρω υποδιεύθυνση, που φάνηκαν αρωγοί, στην πρόταση του κ. Πολύδωρα να δημιουργηθεί ένα εικονοστάσι.

Σμιλευμένο σε λευκό Λιμνήσιο μάρμαρο, βυζαντινού ρυθμού, ξετρυπημένο από τον Αντώνη Βαλάκα, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της άνθισης του θρησκευτικού αλλά και πολιτιστικού ιδεώδους σε έναν χώρο που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Σκαλιστό με το χέρι ο δημιουργός όχι μόνο επηρεάστηκε ο ίδιος αλλά εν συνεχεία μετέδωσε στο δημιούργημά του, όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να γίνει μοναδικό, και είναι μοναδικό, αφού οι αντιθέσεις των χρωμάτων σε συνδυασμό με το πάθος- επιθυμία του εμπνευστή ( σ.σ. κ Πολύδωρα), προσέδωσαν στο καλλιτέχνημα κάτι το ξεχωριστό, κάτι το εκστατικό, κάτι το εντυπωσιακό.

Σήμερα όσοι έχουν τη τύχη να περάσουν από το σημείο αυτό, αν μη τι άλλο μένουν με το στόμα ανοιχτό και όχι άδικα. Ήδη έχει γίνει στάση ζωής και για πολλούς το καμάρι που διαχρονικά θα στέκει στο σημείο αυτό και θα θυμίζει στις νέες γενιές τον αστυνομικών, πως θα πρέπει πολύ γρήγορα να ξεφύγουν από τη μιζέρια και την κακομοιριά και πως θα πρέπει να ανοίξουν πανιά, για κατάκτηση νέων ιδεών, νέων λιμανιών – αναγνώρισης και καταξίωσης στη συνείδηση των ελλήνων πολιτών….

«Γιάννης Τεριλίδης»

Δημοσιογράφος, Sportlife